Stopp i T-banan Skriv ut Skicka sidan
2012-02-10

Stopp i t-banan

Idag drabbades tunnelbanans röda linje av ett längre driftstopp på grund av elavbrott. Det händer ganska ofta att det blir störningar i tunnelbanetrafiken även om det oftast rör sig om kortare stopp. Bussar sätts in som ersättningstrafik. Slussen och Södermalmstorg fungerar då utmärkt som vändplats för trafiken och för att lasta flera bussar samtidigt.

I stadens förslag till nya Slussen - Foster/Berg/Nordin-förslaget - försvinner den planfria korsningen, treklöverslingorna, Södermalms torg och Karl Johanstorget som ger flexibla möjligeter att lösa problem som dagens tunnelbanestopp och istället kommer den berömda T-korsningen.

 

Stopp i t-banan

I den kommer med säkerligen uppstå köbildning i normaltrafik, i varje fall i morgon- och eftermiddagstrafik. Men dessutom går vi miste om de otaliga kombinationerna vid till exempel omläggningar av busslinjer på grund av stora arrangemang typ Stockholm Maraton eller Prideparaden, extrema köbildningar, vändning av bussar vid stora förseningar eller vändning av trasiga bussar. För att nu nämna några skäl till behov av flexibilitet i en av stadens mest strategiska trafikknutpunkter.